luni, 14 noiembrie 2016

Basel, here we come!

19 mai, dimineata, aud la radio ca - de ziua lui - Wizz-ul face cinste cu 1+1. Cumperi un bilet si al doilea e din partea casei! Atat ne-a trebuit. B. si-a activat gena de planificator stelar si a pus numaidecat la cale o noua calatorie. Scoate tipul harta cu destinatiile Wizz-ul si let's seeee ....



Basel Switzerland - http://definemagnificent.blogspot.ro/
Basel - Mittlere Brucke



Avem deja planuri concrete pentru vara deci ne uitam spre o toamna tarzie. Larnaca comes to mind. Ar fi dragut sa ne bucuram de soare si de mare prin noiembrie ... Si la Napoli vremea e buna pana tarziu ... Elvetia? Basel? Geneva? Since Elvetia is such a pricey destination orice economie in bugetul de calatorie e binevenita. Bilete de avion ieftine would be a good start. Decizia a venit rapid. B. a gandit-o si pe asta pragmatic. La Basel ajungi doar cu Wizz-ul. Nicio alta companie aeriana nu are zbor direct acolo asa ca hai sa profitam din plin de ocazie! Si apoi ne-a incantat teribil ideea ca oraselul asta e la intersectia a 3 tari. Te sui in tramvai si ajungi din Elvetia in Germania si cateva minute mai tarziu esti in Franta. Si unde mai pui ca cel mai frumos targ de Craciun al Elvetiei - la Basel e! So - adjudecat! Basel here we come!



Wizz Air - Flight to Basel - Basel Switzerland - http://definemagnificent.blogspot.ro/
Wizz Air - Flight to Basel
Aeroportul se afla pe teritoriul Frantei si trebuie sa casti bine ochii pe unde iesi daca vrei sa ajungi in Elvetia si nu in Franta. It's not that complicated :-) 



De la Aeroport iei autobuzul 50 care in 20 de minute te lasa la gara si de acolo ajungi oriunde in Basel. Sa ai la indemana rezervarea pentru hotel - asta e "biletul" tau de autobuz. When it comes to Basel, super tare e faptul ca vei calatori in oras GRATUIT cu orice mijlloc de transport doar pentru ca esti cazat in Basel. How cool is that? Cate orase iti ofera transportul gratuit + drumul la si de la aeroport doar pentru ca te-ai cazat la ei? Cum ajungi la hotel vei primi niste bilete care te scutesc de grija transportului. Cat priveste hotelul nostru, aici tipul meu a dat lovitura. Bantuia intr-o noapte pe net si inainte sa opreasca PC-ul mai da un search pe Trivago si Bingo! What? Expedia are o oferta in-cre-di-bi-la! Hotelul de 4 stele Best Western Merian am Rhein aflat in cea mai buna locatie, la kilometrul zero al orasului, la capatul podului simbol al orasului, Mittlere Brucke - ofera camera twin, cu vedere la Rin, mic dejun inclus pentru 29 franci elvetieni pe noapte. Se adauga obligatoriu 3,5 CHF / noapte / persoana - taxa de oras. Adica 36 CHF / noapte. Pentru o imagine mai clara asupra ofertei, doar micul dejun costa la acest hotel 24 CHF / zi. Am rezervat si dimineata am sunat la receptie sa ne asiguram ca nu avem de-aface cu o eroare. Nu era cazul! Cred ca mai bine de atat nu se poate si cu siguranta e cel mai bun deal ever!




Best Western Hotel Merian am Rhein - http://definemagnificent.blogspot.ro/
Best Western Hotel Merian am Rhein Basel
Mai sus e privelistea cu care ne trezeam dimineata: Rinul in toata splendoarea lui si iconicul pod Mittlere Brucke ... Fotografiile sunt facute de pe balconul camerei noastre   si-mi imaginez ce placut trebuie sa fie vara cand poti sa-ti bei aici cafeaua ... Despre camera ce sa spun - ai tot ce ai nevoie. Nu mai e cazul sa spun ca totul sclipea de curatenie, right? O mica vedeta e espressorul de cafea. O placere pentru mine sa-mi fac o cafea sau un ceai fierbinte - cand ne intorceam de pe drum ... Cat despre staff-ul hotelului - de la receptioner pana la camerista toata lumea amabila, zambitoare, dornica sa-ti ofere sprijinul. Cum de altfel era si de asteptat ...




Mic dejun bogat, tot ce mi-as fi putut dori: cafea preparata pe loc, lapte, ceai, sucuri prospete de legume si de fructe, oua fierte, omleta, 4-5 feluri de mezeluri, chipolata, paine de toate felurile, chifle integrale, bagheta, pesmet, fructe uscate, alune, cereale, fructe prospete, branzeturi de cea mai buna calitate, iaurt, unt, miere, fel de fel de dulceturi, croissanti cu unt, croissanti cu ciocolata ... Totul intr-o ambianta foarte calda si placuta. Inceputul perfect de zi!



Breakfast - Best Western Hotel Merian am Rhein - http://definemagnificent.blogspot.ro/
Breakfast - Best Western Hotel Merian am Rhein
Goooood. Am aterizat pe EuroAirport Basel Mulhouse Freiburg la ora locala 14:45. Pe la un 16:30 plecasem deja sa cutreieram orasul. Dar despre prima noastra seara in Basel,  manineeeee.

Stick around.



Citeste si despre Copenhaga


Episodul 10 - Copenhaga - Jægersborggade - Cool Street 

Episodul 12 - Copenhaga - The lovely places

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu