joi, 23 aprilie 2015

Copenhaga - Kastellet şi-apoi din nou pe chei

Next stop - Kastellet, fortăreaţa în formă de stea. Atracţia locului pentru mine e micuţa moară de vânt. Cocoţată în vârful dealului, vopsită în negru şi roşu, pare o jucărioară din poveşti. Ne-am plimbat în jurul citadelei şi poate mi-ar fi plăcut să mai stăm aici - dar mai aveam atât de multe de văzut ...


Kastellet - Copenhaga
Kastellet - Copenhaga

Monumentala Marble Church cu imensa ei cupolă ... 


Marble Church - Copenhaga
Marble Church - Copenhaga

Din faţa ei drumul te duce drept spre Amalienborg - Palatul regal. 


Amalienborg - Palatul regal - Copenhaga
Amalienborg - Palatul regal - Copenhaga


La orizont, peste canal - Opera, celebra clădire semnată de Henning Larsen. Umblă vorba că Opera norvegienilor e mai frumoasă. Mai interesantă - nu zic nu. Dar cel puţin aşa cum e acum - înconjurată de şantiere -  pentru mine una pierde competiţia cu frumoasa asta.

Operaen - The Royal Danish Opera House
Operaen - The Royal Danish Opera House


Ce să spun - o plăcere să te foieşti pe chei. Peste canal - Opera, Papiroen - insula de hârtie şi Experimentarium City.  Tinerime multă, o atmosferă relaxată - cum de altfel e întotdeauna atmosfera la ei ... I adore these people! Nu ştiu ce secret au descoperit - dar cu siguranţă ştiu să trăiască!

Nyhavn - Copenhaga
Nyhavn - Copenhaga

Am mai avut timp să ne înghesuim şi noi cu sutele de turişti pe celebrul Nyhavn - să bem o bere aşezaţi pe marginea cheiului, cum cere tradiţia, să mergem acasă şi să cădem laţi de oboseală.

Mâine pășim pe un tărâm de vis ...






Din aceeaşi poveste:

3 comentarii: