vineri, 16 octombrie 2015

Copenhaga - Scurtă plimbare prin Norrebro

"Vibrant, colourful, casual and young at heart". Ce cartier din Copenhaga e descris atât de tentant pe pagina oficială de turism www.visitcopenhagen.com?

Norrebro
Norrebro



Norrebro sau Copenhagen N - unul din cele zece cartiere ale capitalei daneze. Magazine de toate felurile, forfotă, şaormerii, magazine de designeri lângă baruri dodgy - e un amestec cât se poate de interesant.  

Norrebro
Norrebro

Multicultural Norrebro este acasă pentru comunităţi din diverse părţi ale lumii. Aproape 30% din populaţie este formată din emigranţi sau urmaşi ai acestora. 


Norrebro
Norrebro

Apropos de şaorma - am încercat şi noi una. Nu are aproape nimic în comun cu a noastră. E mult mult mai light - nu cartofi prăjiţi, nu maioneză. Cred că şaorma lor nu pune silueta în pericol - lipie, cărniţă, varză, roşii, un sos care pare să aibă iaurtul la bază şi un sos iute - dar iute nu joacă! Şi atât. Nu i-am făcut poză - m-am ruşinat :-) 


Norrebro Teater
Norrebro Teater

Norrebro Teater - nu pot să spun cât mi-a plăcut clădirea asta! Super cool şi modernă - dar teatrul nu e nicidecum vreo noutate prin cartier. Dimpotrivă - e aici din iulie 1886.


Norrebro

Vizita la Copenhaga trebuie neaparat să treacă şi prin Norrebro!

Mâine rămânem în cartier pe una din cele mai cool străzi ever.



Din aceeaşi poveste:
Episodul 12 - Copenhaga - The lovely places


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu